Glencairn | Scottish Borders

Proudly contemporary in style the proposed works aims to present itself as an evolved form of the sites existing frontage while integrating sypathetically into the conservation area through the use of appropriate materials.

The project stemmed from creating the Clients dream Kitchen, a flexible living enviroment when the whole family visits. The original dwelling flows seemlessly into theh new extension as you are drawn throught the properties existing hallway towards a flood of light let in by the large rooflight and north facing wall of glazing.

For a modest extension the space is carefull crafted to feel remarkably light and airy. Within the Kitchen a deep work top tucks itslef away allowing more space to socialize. A large rooflight captures the south sunlight pouring it across the dining table while the window seat serves as a continuation of the exterior courtyards ground level, connecting the two spaces; blurring the lines between inside and outside.

Client:

Private

Location:

Scottish Borders

Cost:

undisclosed

Completion:

2019

Design Team:

SE: SDC Ltd
MC: Cruickshanks & Son Ltd