Village Hall | Abbey St Bathans

 

 

 

Nestled in the steep wooded valley of the Whiteadder Water, Abbey St Bathans is a small picturesque village in a rural part of East Berwickshire. After a consultation with the local community, planning for a new village hall has been identified as a priority in the Community Action Plan. And the village hall as a meeting and gathering place, particularly for the younger children, should be the primary function of any new village hall design.

Internal Arrangements – taking on board the basic form and functions of the existing hall, the new village hall, in accordance with the wishes of the community, offers a more spacious ‘meeting/gathering hall’ and a set of supplementary rooms with clearly defined functionality. The increased provisions of catering, storage and sanitary facilities would bring the village hall to a contemporary standard.

 

 

Existing Building

 

Design Development

Construction

Client:

Abbey St Bathans Village Hall Trust

Location:

Abbey St Bathans

Completion:

2021

 

 

Similar Projects